AMDA

Az AMDA (Association of Medical Doctors of Asia) Japán Egészségügyi Missziót 1984-ben hozta létre Dr. Shigeru Suganami: világszerte vesznek részt a sürgősségi segítségnyújtásban valamint a közösségfejlesztésben. Filozófiájuk, a „sogo-fujo”, a hagyományos japán közösségi életben gyökerezik, ennek szellemében a humanitárius segítségnyújtásra egyfajta körforgásként tekintenek. Alapítványunk az AMDA által delegált kollégákat a beregsurányi menekült-ellátópont 2022. tavaszán történő felállítását követően rövidesen partnereként köszönthette. Az Ukrajnából menekülni kényszerülők egészségügyi és mentálhigiénés elllátásáért végzett munkánk során hónapokon keresztül volt alkalmunk együtt dolgozni.

United Way Magyarország

A United Way Magyarország több mint 30 éve dolgozik magyarországi ügyekért, tevékenységük kiemelt területei az oktatás, a pénzügyi stabilitás és az egészség. A világ legnagyobb, magánadományokból és vállalati támogatásokból fenntartott non-profit szervezetének, a United Way nemzetközi hálózatának tagjaként 45 ország közel 1800 szervezetének tapasztalata és szakértelme áll rendelkezésükre. A MedSpot Alapítvány a háború kitörésétől kezdve egészségügyi ellátást biztosított az ukrán-magyar határ menti Beregsurányban, mely a United Way támogatásának is köszönhető. Alapítványunk az ukrajnai menekülteket segítő tevékenységét a határainkon túlra kiterjesztve, a háborús területekről Kárpátaljára érkezett belső menekültek egészségügyi és mentálhigiénés ellátásában is részt vesz 2022. októberétől. Ezen missziónkat a United Way Hungary kiemelt támogatásával megvásárolt mentőautóval végezzük – minél többekhez és minél hatékonyabban eljuttatva az egészségügyi és mentálhigiénés ellátás lehetőségét kibővített, mobil háziorvosi rendelőnkkel.

Kárpátok Alapítvány

A Kárpátok Alapítvány tagja a Nemzetközi Kárpátok Alapítványi Hálózatnak, 2002 óta működik Magyarországon. Céljuk, hogy működő közösségi alapítványt teremtsenek az állampolgári kezdeményezések támogatására. A MedSpot alapítvány pályázati úton elnyert támogatásuknak is köszönhetően a háború kitörésének első hetétől kezdve egészségügyi ellátópontot üzemeltetett a határmenti Beregsurányban. A programidőszak során körülbelül 2500 pácienst látott el orvosokból, ápolókból, pszichológusokból álló önkéntes szakember-csapatunk.

Miniszterelnöki Kabinetiroda

Az „Orvosi Segítség Ahol Kell” Alapítvány azt a célt tűzte ki szinte az orosz-ukrán háború első napjaiban, hogy a menekülő, otthonukat elhagyni kényszerülő emberek számára humanitárius segítséget nyújtson. Az alapítvány 2022.03.04.-én állította föl átmeneti rendelőjét az ukrán-magyar határon, Beregsurányban. Márciusól kezdve több mint 70 magyar, továbbá közel 20 külföldi önkéntes orvossal és 15 pszichológussal láttuk el az érkezőket: az ügyeletet 0-24 órában biztosítottuk. Orvosaink a programidőszak alatt körülbelül 2500 embert láttak el a helyszínen.

MADRE

A MADRE missziója hogy a nők képességeinek és vezetői kompetenciájának fejlesztésén dolgozzon, tartós társadalmi változást elérve: háború és katasztrófa által közvetlenül érintett, nők által vezetett csoportoknak nyújtanak anyagi, szervezetfejlesztési támogatást és akár jogi tanácsadást is. Támogatásukon keresztül valósítjuk meg programunkat a Learning Without Borders ukrán iskolában, ahol alapítványunk orvosi és mentálhigiénés ellátást nyújt az iskola ukrán nyelvű pedagógusai, a diákok, az önkéntes segítők valamint a diákok családjai számára egyaránt.

King Baudouin Foundation

A King Baudouin Foundation több mint 45 éve tevékenykedik a közjó érdekében: programjaik hosszútávúak és számos területet felölelnek, mint például a társadalmi igazságosság, oktatás és tehetséggondozás, klíma-és környzetvédelem, egészségügy. Az általuk biztosított támogatásnak köszönhetően a MedSpot Alapítvány orvosi és pszichológiai ellátást nyújt a Learning Without Borders ukrán iskolában, ahol 5 pszichodráma csoport működik heti rendszerességgel. Az iskola önkéntes segítői számára pedig folyamatos támogatást, szupervíziót nyújtunk és egyéni terápiás alkalmakat biztosítunk szükség szerint.

Partners Hungary Alapítvány

A Partners Hungary Alapítvány 1994 óta foglalkozik emberek és közösségek közti kapcsolatépítéssel. Stratégiai területeik az oktatás, az alternatív konfliktuskezelés és a társadalmi integráció. A HP Inc. 7000 db laptopot adományoz a háborús agresszió elől menekülő gyermekek és családjaik, valamint az őket támogató szervezetek és oktatási intézmények számára – az adomány elosztását Magyarországon a Partners Hungary Alapítvány biztosítja. Ennek keretében a MedSpot Alapítvány két laptoppal gazdagodott és végzi könnyebben munkáját.

Roche (Magyaroszág) Kft.

A Roche 125 éves története során a világ egyik legmeghatározóbb biotechnológiai vállalatává vált, magyar leányvállalatuk immáron 35 éve szolgálja az egészségügyet. A cégcsoport megalakulása óta elkötelezetten támogatja a szükséget szenvedőket – teszik ezt a MedSpot Alapítvány projektjeinek rendszeres támogatóiként is.

Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rend, Kórházas Lovagok Queensland Perjelség (Ausztrália), a Magyar Parancsnokság és Kórházas Lovagok Alapítvány

Az Európa és Észak-Amerika 8 országában működő keresztény, lovagi, ökomenikus rend tagjai ezer esztendős tradíciót követnek. Mottójuknak (Pro Fide, Pro Utilitate Hominum – A Hitért, az Emberiség Szolgálatáért) megfelelően missziójuk beteg és szegény embertársaink megsegítése, nemzetiségi, faji és vallási hovatartozástól függetlenül.

A MedSpot Alapítvány abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rend, Kórházas Lovagok Queensland Perjelség (Ausztrália), a Magyar Parancsnokság és Kórházas Lovagok Alapítvány kétmillió-ötszázezer Forint adományt küldött számunkra 2024 tavaszán.