A Covid-19 járvány és a vele járó rengeteg bizonytalanság és kiszámíthatatlan változás nagy kihívás elé állította a családokat. Felnőttként is nehéz alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez, ugyanakkor mindez a gyerekekre még nagyobb terhet ró, hiszen ők kevesebb információval rendelkeznek, kevésbé látják át az összefüggéseket, így sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak.

A járványhelyzet a gyerekek pszichés fejlődését nagy mértékben befolyásolja, hiszen az ő személyiségük még alakulóban van, így a környezeti tényezők még fontosabbak a lelki egészségük szempontjából.

Kutatások bizonyítják, hogy az elmúlt időszakban megnövekedtek a gyermekek, főként a kamaszok körében a szorongásos, a depressziós tünetek és rendkívül gyakori a poszttraumás stresszzavar előfordulása is. Mindez alvászavarral, motiválatlansággal, elszigetelődéssel, érzelemszabályozási nehézségekkel jár.

Hazánkban az elmúlt időszakot az alacsony jövedelemmel rendelkező, az egyszülős, valamint azok a családok szenvedték meg a leginkább, amelyekben már a pandémia előtt is fennállt a mentális zavar.

Ezért Alapítványunk azt tűzte ki céljául, hogy Nagyköveteink segítségével közösségi adománygyűjtés keretében népszerűsítjük legújabb projektünket, mellyel szakszerű pszichoterápiás és orvosi segítséghez juttatjuk azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknél a járvány, illetve az újranyitás kapcsán jelentkeztek vagy fokozódtak a pszichés nehézségek. A hathetes kampány alatt követeink különböző vállalások teljesítésével hívják fel a figyelmet a jó ügyre ismeretségi körükben személyesen és a közösségi médiafelületeiken. A kampányidőszak végén – október 2-án – egy új kezdetet szimbolizáló hajnali séta keretében zárjuk az adománygyűjtést.

A gyűjtés részleteit és a nagykövetek személyes motivációit az alábbi weboldalon mutatjuk be:

Új Nap – Új Remények adománygyűjtés