Segíts Te is adód 1%-os felajánlásával, hogy segíthessünk!

Talán érthető, hogy a közvélemény, az emberek elfordultak a menekültektől: „nem lehet mindennapjainkat úgy tölteni, hogy folyamatosan átérezzük azoknak az embereknek a gyötrelmeit, borzalmas élethelyzetét, akik nincstelenné váltak és akiknek nincs otthonuk, nincs jövőjük, és sajnos még jelenük is alig van” – fogalmaz Dr. Spányik András, a MedSpot, azaz az „Orvosi Segítség, Ahol Kell” Alapítvány kuratóriumának elnöke, orvosszakmai csapatának vezetője.

A MedSpot egyike azon szervezeteknek, akik még most is segítséget nyújtanak a háború elől menekülni kényszerülőknek – csapatunk tagjai: orvosok, mentálhigiénés szakemberek, ápolók és  mentőtisztek önkéntes alapon, szabadidejükben látogatnak rendszeresen Ukrajnába, Kárpátaljára. Leteszik a munkát pénteken, majd mentőautóba ülnek, hogy egy teljes hétvégén át orvosi ellátást és mentálhigiénés támogatást nyújtsanak az ott élő, a háború frontvonalából elmenekült és mindenüket elvesztett családoknak. Köztük gyerekeknek, édesanyáknak, időseknek.

Ha mi nem segítünk nekik, akkor ők nem fognak kapni gyógyszereket. Azok a gyerekek sem fognak vitaminokat kapni, akiknek nincs megfelelő táplálékuk a hétköznapjaikon. Ha mi nem megyünk, krónikus betegek, pszichiátriai betegséggel küzdők esnek el a rendszeres orvosi ellátás lehetőségétől.

Arra kérünk, adód 1 százalékának felajánlásával fejezd ki részvéted és együttérzésed ezen embertársaink felé.

A háború még tart, a végét csak remélni tudjuk.

Adószámunk: 18903379-1-42

Ha a NAV listájában név szerint keresed az alapítvány nevét, ezt keresd:

„Orvosi Segítség, Ahol Kell” Alapítvány

Köszönjük szépen, és azt is hogy megtekinted videónkat, amelyben hiteles fotók és videó bejátszások is láthatóak a jelenlegi, valós egészségügyi ellátásról a menekültek körében Kárpátalján, Ungváron és környékén, amelyeket a dezinformációk ellenében tárunk az közönség elé.