„….mert felelősek vagyunk a mindennapokért”

Pszichoterápiás támogatás pedagógusoknak!

Jövőnk záloga a fiatal nemzedék. Meggyőződésünk, hogy a gyermekeinkkel foglalkozó pedagógusok pótolhatatlan és értékes munkát végeznek az iskolákban. Nap mint nap nehéz körülmények között állnak helyt, miközben anyagi és társadalmi megbecsültségük csekély, sőt munkaterheik egyre növekednek – egy olyan szakmában, ahol jelentős a munkahelyi stressz, és szinte mindenkit fenyeget a kiégés veszélye pályája során.
Alapítványunk küldetése, hogy krízishelyzetben nyújtson orvosi és pszichológiai segítséget a nehezebb helyzetben lévőknek. Úgy véljük, hogy Magyarországon jelenleg a pedagógusok mentálhigiénés támogatása kiemelten fontos.

A Medspot Alapítvány a pedagógusok megbecsüléséért, munkájuk segítéséért saját eszközeivel kíván tenni: segítő szakmákban sikeresen alkalmazott pszichoterápiás ellátás lehetőségét kínálja számukra.

Igénybe vehető, támogatott ellátási formák:

• szupportív (támogató jellegű) konzultáció
• pszichiátriai konzultáció
• húszalkalmas dinamikus pszichoterápiás ellátás
• esetmegbeszélő csoportfoglalkozás (Bálint-csoport)*

A konzultációk és a húszalkalmas ellátás díja rendkívüli pedagóguskedvezménnyel most alkalmanként 6000 forint, a csoportfoglalkozásé alkalmanként 1000 forint/fő.

A közös munka minden esetben felmérő beszélgetéssel kezdődik, amelynek során a pácienssel együtt döntjük el, a felkínált módszer megoldást kínál-e az ő problémáira. A konzultációs ellátások történhetnek személyesen vagy online, a húszalkalmas pszichoterápia és a Bálint-csoport személyes megjelenést kíván (1126 Budapest, Derkovits utca 10.).

Kérjük, küldje el jelentkezését a következő linken: JELENTKEZÉS A PEDAGÓGUSOK TÁMOGATÓ PROGRAMJÁHOZ

vagy e-mailen: orvosisegitseg@medspot.hu

(Az e-mailben kérjük írja meg, hogy

Ha nem támogatott, hanem támogató kíván lenni, adományával közösségi adománygyűjtő oldalunkon tud hozzájárulni ezen szupportív szakmai munka technikai feltételeinek megteremtéséhez. A támogatás részletei az alábbi oldalon elérhetőek: ADJUKOSSZE.HU

(Az adományozás 2024. januárjában lezárult, az összegyűjtésre kitűzött összeg 1% -át kaptuk meg adományokból. Köszönjük minden adományozónak!)  A pedagógusok támogató programja az adományozási időszaktól függetlenül folytatódik!

Tapasztalt szakemberek – bevált módszer

A MedSpot egyike volt annak a néhány civil szervezetnek, akik a COVID alatt végig mentálhigiénés támogatást biztosítottak az egészségügyben dolgozóknak, akik a világjárvány frontvonalában végezték gyógyító munkájukat. Olyan orvosoknak, nővéreknek nyújtottunk pszichológiai/mentális támogatást, akik az elesett emberek gyógyításában nemcsak fizikálisan, de mentálisan is elfáradtak. Pszichológusaink az ELTE PTK-val közös projektben voltak elérhetőek online vagy telefonon hosszú hónapokon keresztül, és segítettek, hogy az egészségügyi dolgozók ne a kiégés, hanem az újrakezdés jegyében induljanak munkába nap mint nap.

A jelenlegi helyzetben sokan érezzük, hogy a pedagógusok támogatása közös felelősségünk, hiszen gyermekeink jövője múlik a helytállásukon, kitartásukon. A MedSpot Alapítvány ebben a közös feladatban a saját eszközeivel, tapasztalt szakemberekkel, egy jól bevált módszerrel vesz részt.

Bízunk benne, hogy együttműködhetünk, mert a mindennapok minőségéért mindannyian felelősek vagyunk!

*Bálint-csoportjainkat a Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társasággal együttműködésben szervezzük.

Kérjük, küldje el jelentkezését a következő linken: JELENTKEZÉS A PEDAGÓGUSOK TÁMOGATÓ PROGRAMJÁHOZ

vagy e-mailen: orvosisegitseg@medspot.hu

(Az e-mailben kérjük írja meg, hogy

IT támogatásban partnerünk a GRAFCOM MÉDIA