Pszichológiai segítségnyújtás

Szinte nincs olyan ember, aki számára a kialakult járványhelyzet ne jelentene jelentős érzelmi megterhelést. A szeretteinktől való kényszerű távolságtartás, a megváltozott keretek, az összezártság okozta szorongás vagy az egzisztenciális kihívások rendkívüli terhet rónak mindnyájunkra.

Pszichoterápiás és pszichiátriai szakmai közösségünk krízisintervenciós vagy pszichológiai, pszichiátriai segítséget tud nyújtani a rászorulóknak. Az online konzultációkat nem csak felnőttek, hanem  családok, párok, serdülők számára is nyitottak szakembereink sokirányú képzettségének köszönhetően. 

Pszichológiai segítségnyújtás idős rászorulók számára

Szinte nincs olyan ember, aki számára a kialakult járványhelyzet ne jelentene érzelmi megterhelést. A szeretteinktől való kényszerű fizikai távolságtartás, a megváltozott keretek, az összezártság okozta feszültség vagy az egzisztenciális kihívásokkal járó szorongás rendkívüli terhet rónak mindannyiunkra.

Különösen igaz ez az idősekre, akik számára a járványügyi egészségügyi kockázat jelenlegi tudásunk szerint a legmagasabb, Magyarországon ez jelenleg közel 2 millió embert érint (forrás: KSH). A kockázatok csökkentése céljából sok hozzátartozó is igyekszik kerülni a hosszabb személyes találkozásokat.

A személyes érintkezések hiányában elmaradnak a szorongásoldó beszélgetések, csökken a társas támogatottság. Ez önmagában fokozza a pszichés megterhelést, mely potenciális krízisállapot kialakulásának irányába hathat, valamint emelheti a járulékos pszichés zavarok kockázatát, a mentális zavarok tünetromlását.

A Medspot Alapítvány célja, hogy elérjük azokat az idős embereket, akik pszichés segítségnyújtásra, pszichiátriai tanácsadásra szorulnak.

Ebben segítségünkre lehetnek az idősek hozzátartozói is, akik szeretteikkel egyeztetve akár maguk is kezdeményezhetik a segítséget. Emellett szociális ellátást biztosító szervezetekkel is együttműködve tervezzük az egyedülálló idős társaink pszichés támogatásba való bevonását.

A pszichés támogató beszélgetések jelenleg telefonon zajlanak, az online kapcsolat kiépítése folyamatban van.

Pszichoterápiás és pszichiátriai szakmai közösségünk sokirányú képzettségének köszönhetően pszichológiai, pszichiátriai segítséget tud nyújtani a rászorulóknak.

Kapcsolat
Telefon: +36 1 599 9911
Email: orvosisegitseg@medspot.hu
Levelezési cím:
1126 Budapest, Derkovits utca 7.