Archív projektjeink:

A sajátos nevelési igényű gyerekek egészségügyi ellátásának területén szakmai szempontból jelentős hiányosságok, ugyanakkor növekvő igény mutatkozik. Szükségleteik olykor alapjaiban különböznek a velük egykorú, de ilyen különleges igényekkel nem rendelkező társaikétól. Jelenleg úgy tűnik, hogy a magyarországi ellátórendszer nincs felkészülve ezekre a kihívásokra.

 

A MedSpot Alapítvány felismerve ezt a hiányosságot, illetve annak orvoslásához szükséges feltételeket, a Nemzetközi Cseperedő Alapítvánnyal együttműködve szeretné megteremteni a korszerű ellátás módszertani alapjait.

 

A gyermekgyógyászati team tagjai gyermek- és ifjúsági pszichoterapeuták, csecsemő- és gyermekorvosok, gyermek-gasztroenterológus, gyermek-aneszteziológus, gyermek-radiológus, és nem utolsó sorban gyerekpszichológusok, akik pácienseik pszichoszomatikus szemléletű gyógyításában hisznek, és ezért a komplex egészségügyi ellátásért közösen dolgoznak. A szakemberek ezen válogatott csapata készen áll a legváltozatosabb kihívást jelentő helyzetek megoldására. A diagnosztikai és terápiás munkához megfelelő hátteret nyújt a gyermekgyógyászati és pszichoterápiás szakrendelő felszereltsége.