AMDA

Az AMDA (Association of Medical Doctors of Asia) Japán Egészségügyi Missziót 1984-ben hozta létre Dr. Shigeru Suganami: világszerte vesznek részt a sürgősségi segítségnyújtásban valamint a közösségfejlesztésben. Filozófiájuk, a „sogo-fujo”, a hagyományos japán közösségi életben gyökerezik, ennek szellemében a humanitárius segítségnyújtásra egyfajta körforgásként tekintenek. Alapítványunk az AMDA által delegált kollégákat a beregsurányi menekült-ellátópont 2022. tavaszán történő felállítását követően rövidesen partnereként köszönthette. Az Ukrajnából menekülni kényszerülők egészségügyi és mentálhigiénés elllátásáért végzett munkánk során hónapokon keresztül volt alkalmunk együtt dolgozni.

СЕРЦЕ ДО СЕРЦЯ

A 2006-ban alapított ukrajnai СЕРЦЕ ДО СЕРЦЯ (Heart to Heart) Alapítvány fő célkitűzése a gyermekek egészségének védelme és a jótékonysági szervezetekbe vetett bizalom helyreállítása az átláthatóság, egyszerűség, közérthetőség alappilérein keresztül. 2022. február 24-én azonban új időszámítás vette kezdetét. Az alapítvány munkatársai logisztikai központot hoztak létre Kárpátalján, Ungváron, ahol önkénteseik azóta is, szinte napi 24 órában élelmiszer-, higiéniai termék- vagy épp gyógyszer-adományokat válogatnak és továbbítanak a háború sújtotta területekre. Kárpátalján belső menekültek egészségügyi és mentálhigiénés ellátását végezzük közös erővel több helyszínen, a Серце до серця Закарпаття koordinálásának és tolmácsainak segítségével.

CORDELIA ALAPÍTVÁNY

A Cordelia menedékkérőknek és a már nemzetközi védelmet kapott személyeknek (menekülteknek, oltalmazottaknak) 1996 óta nyújt pszichológiai, pszichiátriai és szociális segítséget.

Bővebben…

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM (ELTE)

A MedSpot Alapítvány az ELTE PPK Pszichológiai Intézet Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékének segítségével fejlesztette ki az önegyüttérzés módszerére épülő önsegítő hanganyagot, mely elérhető weboldalunkon.

AUTISTIC ART ALAPÍTVÁNY

Az Autistic Art Közhasznú Alapítvány az Autista Lakóotthonokért (rövid nevén Autistic Art Alapítvány, korábban Mosoly Otthon Közhasznú Alapítvány) 2006 szeptemberében azzal a szándékkal jött létre, hogy az autizmussal élők számára segítsen emberi élethez méltó életkörülményeket teremteni.

Bővebben…

PREZI

A Prezi a jól ismert internetes prezentációkészítő szoftver mögött álló vállalat. A cég csapata a MedSpot Alapítvány adományozó partnere: egy defibrillátort és egy mentőautót adományozott az Alapítványnak, amely országszerte már több projektnél segítette az alapítvány munkáját.

TRAUMAKÖZPONT

A 2018-ban alapított Traumaközpont küldetése, hogy pszichiátriai, pszichoterápiás, pszichológiai kezeléssel, illetve pszicho-szociális tanácsadással segítse a hozzájuk fordulókat, köztük kiemelten a hátrányos helyzetű vagy előítélettel kezelt társadalmi csoportokhoz tartozókat – illetve olyan traumát átélt személyeket, akiknek az anyagi vagy társadalmi helyzete nem teszi lehetővé a szakszerű, folyamatos segítséghez való hozzáférést.

ГО «Західна Єдність» «Western Unity»

Ukrajnai partnerszervezetünkkel 2023.nyara óta végezzük közösen határon túli küldetésünket: a MedSpot Alapítvány szakemberei orvosi és mentálhigiénés ellátást nyújtanak Kárpátalja menekültszállásain élő, otthonaikat elhagyni kényszerülő embertársainknak, melynek során társszervezetünk önkéntesei tolmácsolásban, koordinációban egyaránt segítik munkánkat. A Western Unity Ukrajna-szerte juttat el adományokat -köztük gyógyszert, kötszert, gyógyászati segédeszközt- kórházak, közösségek, rászorulók számára.