Animációs film a szolidaritásért

Segítse a MEDSPOT pszichológusainak munkáját! Nézze meg filmünket és töltse ki online kérdőívünket!

A MedSpot („Orvosi Segítség, Ahol Kell” ) Alapítvány pszichológus csapata a MOME-val együttműködve egy olyan animációs kisfilm elkészítésében vett részt, amely egy gyerek szempontjából láttatja a háborút, a félelmeket és a reményt. A „Nadija” egy háború elől menekülő kislány útjába enged bepillantást az agresszióból, a bizonytalanságból a biztonság, a kirekesztettségből a befogadás, a reménytelenségből a remény, a gyógyulás felé.

Arra sarkall, hogy akár elszenvedői, akár tanúi vagyunk a borzalmaknak, ne fogadjuk el a tehetetlenséget, hiszen az együttérzés, a szolidaritás még egy ilyen szélsőségesen nehéz helyzetben is segít. A kisfilm célja az érzékenyítés a háborús övezetből menekülő gyermekek és felnőttek sorsa iránt azok számára, akiket a háború csak távolabbról érint. A film bővítheti az iskolapszichológusok, pedagógusok eszköztárát, elősegítheti az integrációt, és egy családi beszélgetés elindítója is lehet.

A film elkészülésében részt vett a MedSpot Alapítvány, a programot vezető két pszichológus és Bethlenfalvy Márton, Mome-n végzett animátor. A film elkészítéséhez további köszönetet szeretnénk mondani tanácsaikért Alexander Yanykin és Olga Grychak pszichológus kollégáinknak.

Kérjük, a film megtekintése után töltse ki online kérdőívünket! A kitöltéssel segíti pszichológusaink további munkáját!

A link a szövegre kattintva érhető el: ONLINE KÉRDŐÍV ANIMÁCIÓ FILMÜNKRŐL

A program támogatói: