Alapítványunk közhasznú szervezetként mobil laboratórium vásárlására gyűjtött az ősz folyamán. Örömmel jelentjük, hogy a pénz hamar összegyűlt, hivatalos adománygyűjtő oldalunkon, az adjukossze.hu felületén 1.540.000 Ft-ot gyűjtöttünk össze.

A mobil labor teljes vételárának másik felét partneralapítványunk, az ARANYÁG ALAPÍTVÁNY biztosította. Ezúton is köszönjük nagylelkű adományát!

A tények, amelyek miatt gyűjtésbe kezdtünk

Egy betegség pontos diagnózisához elengedhetetlenül szükséges a vérminták gyors, hiteles eredménye. Missziós útjainkon, amelyeket mentőautónkkal teszünk országhatáron belül és kívül, a gyermekek és idős, krónikus betegek orvosi ellátásához a legeredményesebben egy magunkkal vitt mobil laborral tudunk diagnosztizálni.

Itt közvetlenül megnézheted a mobil labor megvásárlását célzó támogatói oldalt: ADJUKÖSSZE.HU

Alapítványunk 2015 óta nyújt orvosi és mentálhigiénés ellátást rászorulóknak, menekülteknek és a COVID akut szakaszaiban az egészségügyben dolgozóknak is. Önkénteseink végeztek szűrővizsgálatokat az elmúlt egy évben gyermekek és az ellátásból kiszoruló felnőttek körében egyaránt. Közel egy éve a háborús területekről a hátországba, Kárpátaljára menekült és jelenleg ott élő, kivételesen nehéz helyzetben, ellátás nélkül lévő belső menekülteknek nyújtunk alapvető egészségügyi segítséget. A segítségnyújtást nehezíti, hogy a pontos diagnózishoz szükséges laborkapacitások helyben nem állnak rendelkezésre. Egy korábbi hazai projektben tapasztaltuk, hogy a vérminták jelentősebb távolságra szállítása hosszú időbe telik, növeli a költségeket és gyakran a minták használhatatlanságával jár. Különösen kényes ez a helyzet, ha beteg gyermekek pontos diagnózisa forog veszélyben.

Annak érdekében, hogy a leírt nehézségeket megoldjuk, mobil laboratórium vásárlását tűztük ki célul. Ezek az eszközök lehetővé teszik orvosaink számára az azonnali és pontos diagnózist a betegségek sokkal szélesebb körében, mint eddig. Ugyanakkor a mobil labor alapítványunk hosszú távú céljait is szolgálja, így lehetővé teszi számunkra a későbbiekben a gyors és hatékony orvosi segítséget krízisszituációkban, illetve olyan területeken, ahol korlátozott a hozzáférés az egészségügyi rendszerhez.

Az eszközzel a jövőben Magyarország rosszul ellátott területein is szélesebb körű egészségügyi ellátást nyújthatnánk. Ezen misszióhoz is kiemelkedő jelentőséget tulajdonítunk a mobil labornak, hiszen ennek segítségével időben megtörténhet a krónikus betegségek felismerése.

A mobil labor eszközökkel szemben fontos elvárás, hogy a legegyszerűbb módon a legtöbb betegségcsoport diagnózisát segítsék. A mobil labor használata jelenleg két eszköz együttes működésével valósulhat meg.

Az egyik képes a szükséges tesztek elvégzésére: elektrolitok, kardiális markerek, véralvadás, hematológiai paraméterek és bizonyos endokrinológiai vizsgálatok is elvégezhetők a segítségével.

A másik eszköz, a laborautomata, a gyulladásos betegségek követésére alkalmas CRP szint, az átlagos vércukorszint (HbA1c mérés) valamint a vérlipidek meghatározását teszi lehetővé.

A két eszköz együttes ára 3 000 000 (hárommillió) forint. Gyűjtésünk célja az volt, hogy az összeg egy jelentős részét közösségi adománygyűjtéssel teremtsük elő.  

A támogatások a gyermekek hatékony gyógyítását célozza! 

Dedikált Adjukössze.hu felületünkön továbbra is részese tudsz lenni adománygyűjtésünknek, hiszen most a pedagógusok mentálhigiénés ellátására gyűjtünk!

Azt is nagyon köszönjük, ha megosztásoddal segíted missziónkat!

Számlaszámunkra is tudod küldeni adományod, ha nem magánszemélyként, hanem cégként támogatnál minket. Alapítványunk közhasznú szervezet, így az adományról igazolást is kiállítunk, amely az adomány értékének 20 százalékában csökkenti a cég adózás előtti eredményét is.

Bankszámlaszám: 16200010-10068182

Adószámunk: 18903379-1-42

Orvosi segítség, ahol kell – Medical Aid on the Spot- MedSpot Alapítvány.