Rólunk
Küldetésünk

MedSpot - Orvosi segítség, ahol kell

A MEDSPOT Alapítvány nevének ihletője missziónk: Medicine on the spot – „Orvosi segítség, ahol kell”. Elsősorban olyan embertársaink számára szeretnénk kedvezményes, indokolt esetben akár ingyenes egészségügyi ellátást, segítséget nyújtani, akik egyedi orvosi-mentálhigiénés megközelítést igényelnek (pl. sajátos nevelési és ellátási igényű, elsősorban autizmussal élő gyermekek), vagy akik valamilyen oknál fogva kiszorultak a közösségi ellátórendszerből, vagy csak nagy nehézségek árán tudnák elérni annak szolgáltatásait.

Az alapítvány működését ezért olyan szakemberek (orvosok, pszichológusok és egyéb egészségügyi dolgozók) segítik, akik rendelkeznek az ehhez megfelelő tudással és fontosnak tartják, hogy ezek az emberek is egyenrangúan részesülhessenek a szükséges ellátásból, a nekik járó egyedi megközelítéssel.

Az egészségügyi ellátásban partnerintézményünk a Panoráma Medical Center. A sajátos nevelési igényű (pl. autizmussal élő) gyermekek egészségügyi ellátása, vizsgálata sokkal nehezebb, egyedi szakmai tudást ésszemélyre szabott megközelítést és odafigyelést igényel. A mindenkit egyenlően megillető tiszteletet, alapvető emberi méltóságot és (szigorú) magas színvonalú, korrekt szakmai elvárásokat szem előtt tartva kezeljük a hozzánk forduló pácienseket.

Történet

A sajátos nevelési igényű (pl. autizmussal élő) gyerekek egészségügyi ellátásának területén szakmai szempontból jelentős hiányosságok, ugyanakkor növekvő igény mutatkozik. Szükségleteik olykor alapjaiban különböznek a velük egykorú, de ilyen különleges igényekkel nem rendelkező társaikétól. Jelenleg úgy tűnik, hogy a magyarországi ellátórendszer nincs felkészülve ezekre a kihívásokra. A betegségen, fogyatékosságon kívül továbbá számos más olyan élethelyzet vagy adottság van, amely mellett lehetetlenné válik valaki egészségügyi ellátása, vagy abban segítségre szorul. Így előfordulhat, hogy az érvényes tb-kártyával valamilyen okból nem rendelkezők, az ellátás országában nyelvi korlátokba ütközők, esetleg befogadó állomásokon lévők, hajléktalan szállókon vagy mélyszegénységben élők fizikai és mentális betegségei diagnosztizálás és kezelés nélkül maradnak. A MedSpot Alapítvány alapítói felismerve ezt a hiányosságot, önkéntes alapon már korábban is több magyarországi és külföldi helyszínen folytattak egészségügyi ellátó munkát. Az alapítvány keretei között pedig a Panoráma Medical Center pszichoszomatikus Szakrendelővel és az Autistic Art Alapítvánnyal együttműködve szeretnék segítő munkájukat a rászorulóknak nyújtani, és kidolgozni a sajátos nevelési igényű emberek ellátásának módszertani alapjait.

Kapcsolat
Telefon: +36 20 260 0533
E-mail: info@medspot.hu
Levelezési cím:
1025 Budapest, Páfrány út 23/b.
Medspot Alapítvány FB
© MEDSPOT 2018
DESIGNED BY GRAFCOM MEDIA