Gyermekek és családjuk mentális segítése a Covid-19 pandémia alatt és után

Segítség a legsérülékenyebbeknek – gyerekek a járvány alatt és után

Gyermekek és családjuk mentális segítése a Covid-19 pandémia alatt és után

A Covid-19 járvány és a vele járó rengeteg bizonytalanság és kiszámíthatatlan változás nagy kihívás elé állította a családokat. Felnőttként is nehéz alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez, ugyanakkor mindez a gyerekekre még nagyobb terhet ró, hiszen ők kevesebb információval rendelkeznek, kevésbé látják át az összefüggéseket, így sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak.

A járványhelyzet a gyermekek pszichés fejlődését nagy mértékben befolyásolja, hiszen az ő személyiségük még alakulóban van, így a környezeti tényezők még fontosabbak a lelki egészségük szempontjából.

Kutatások bizonyítják, hogy az elmúlt időszakban megnövekedtek a gyermekek, főként a kamaszok körében a szorongásos, a depressziós tünetek és rendkívül gyakori a poszttraumás stresszzavar előfordulása is.

Mindez alvászavarral, motiválatlansággal, elszigetelődéssel, érzelemszabályozási nehézségekkel jár.

Hazánkban az elmúlt időszakot az alacsony jövedelemmel rendelkező, az egyszülős, valamint azok a családok szenvedték meg leginkább, amelyekben már a pandémia előtt is fennállt a mentális zavar.

Az Új Nap - Új Remények közösségi adománygyűjtés keretében indított kampányunk célja, hogy azokat a gyerekeket és családjaikat szakszerű pszichoterápiás és orvosi segítséghez juttassuk, akiknél a járvány, illetve az újranyitás kapcsán jelentkeztek vagy fokozódtak a pszichés nehézségek.

Segítsen Ön is, hogy segíthessünk! Kattintson az alábbi gombra, válasszon egy – az ügyünket képviselő – Nagykövetet, és adjon egy jó ügynek!

Új Nap - Új Remények adománygyűjtés

Kapcsolat
Telefon: +36 70 775 0273
Email: orvosisegitseg@medspot.hu
Levelezési cím:
1126 Budapest, Derkovits utca 7.
Adószám: 18903379-1-41
Bankszámlaszám: 16200010-10068182
© 2018–2022 MedSpot Alapítvány
Designed by Grafcom Media