Segítség a legsérülékenyebbeknek – gyerekek a járvány alatt és után

A Covid-19 járvány és a vele járó rengeteg bizonytalanság és kiszámíthatatlan változás nagy kihívás elé állította a családokat. Felnőttként is nehéz alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez, ugyanakkor mindez a gyerekekre még nagyobb terhet ró, hiszen ők kevesebb információval rendelkeznek, kevésbé látják át az összefüggéseket, így sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak.

 

A járványhelyzet a gyermekek pszichés fejlődését nagy mértékben befolyásolja, hiszen az ő személyiségük még alakulóban van, így a környezeti tényezők még fontosabbak a lelki egészségük szempontjából.

 

Kutatások bizonyítják, hogy az elmúlt időszakban megnövekedtek a gyermekek, főként a kamaszok körében a szorongásos, a depressziós tünetek és rendkívül gyakori a poszttraumás stresszzavar előfordulása is.

 

Mindez alvászavarral, motiválatlansággal, elszigetelődéssel, érzelemszabályozási nehézségekkel jár.

 

Hazánkban az elmúlt időszakot az alacsony jövedelemmel rendelkező, az egyszülős, valamint azok a családok szenvedték meg leginkább, amelyekben már a pandémia előtt is fennállt a mentális zavar.

 

Az Új Nap - Új Remények közösségi adománygyűjtés keretében indított kampányunk célja, hogy azokat a gyerekeket és családjaikat szakszerű pszichoterápiás és orvosi segítséghez juttassuk, akiknél a járvány, illetve az újranyitás kapcsán jelentkeztek vagy fokozódtak a pszichés nehézségek.

 

Segítsen Ön is, hogy segíthessünk! Kattintson az alábbi gombra, válasszon egy – az ügyünket képviselő – Nagykövetet, és adjon egy jó ügynek!