CORDELIA ALAPÍTVÁNY

A Cordelia menedékkérőknek és a már nemzetközi védelmet kapott személyeknek (menekülteknek, oltalmazottaknak) 1996 óta nyújt pszichológiai, pszichiátriai és szociális segítséget.

A Cordelia az egyetlen olyan szervezet Magyarországon, amelynek fő tevékenysége e speciális sérülékeny csoport pszichiátriai és pszicho-szociális segítése, különös tekintettel a kínzást vagy más súlyos traumát átélt emberekre.

A két alapítvány közötti együttműködés alapját a rászoruló menedékkérő pácienseknek nyújtott teljes körű egészségügyi ellátás képezi: a MedSpot Alapítvány a Cordelia Alapítvány szakmai munkáját kiegészítve a gyakran szükséges szomatikus orvosi ellátást biztosítja.

A Cordelia mobil csapatában jelentős szakmai tapasztalattal bíró gyermek- és felnőttpszichiáterek, gyermek- és felnőttpszichológusok, non-verbális (művészet)terapeuták és szakképzett, nagyrészt anyanyelvi tolmácsok dolgoznak együtt. A Cordelia a világ legnagyobb, kínzást túlélők rehabilitásával foglalkozó szervezet, az International Rehabilitation Council for Torture Victims (IRCT) egyetlen magyarországi akkreditált tagja, egyben az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) hivatalos megvalósító partnere.