Legutóbbi ukrajnai utazásunkra velünk tartott az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorának riportere: György Gabi, valamint Gudmon Olivér operatőr.

A MedSpot önkéntes orvosokból, pszichológusokból, mentőápolókból álló csapatához csatlakozva 72 órát töltöttek velünk és kárpátaljai társszerveztünk mukatársaival s kísérték figyelemmel munkánkat, melynek során 3 különböző helyszínen közel 100 páciensnek nyújtottunk orvosi és mentálhigiénés ellátást.

A menekültszállókon lassan második éve élő, otthonukat elvesztett gyerekek, idősek, nők -a Pácienseink- 2022. szeptembere óta várják vissza hónapról hónapra alapítványunk csapatát. Azóta látogatunk havi rendszerességgel Ukrajnába, azzal a céllal, hogy a békés hátországba -eredendően ideiglenesen- menekülteknek egészségügyi ellátást biztosítsunk. 

Az akut és krónikus megbetegedések kezelése mellett pszichiáter és pszichológus kollégáink igyekeznek támaszt nyújtani a pszichés tünetek enyhítésében is: csaknem mindenkit érint a  poszttraumás stressz-szindróma (PTSD), az alvászavar, a depresszió, vagy a szorongás egyike.

Hogy orvosi és mentálhigiénés támogató munkánk miért jelent többet puszta vizsgálatnál és hoz reményt, gondoskodást, törődést, vagy épp kapaszkodót?- erről szól ez a megható riportfilm.

Önkéntes szakember csapatunk folytatja küldetését: ezután is havonta szeretnénk visszatérni Ukrajnába és arra kérünk: segíts nekünk ebben!

Missziónkat a következő linkre kattintva tudja Ön is támogatni: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/nehez-helyzetben-elo-gyerekek-egeszsegugyi-tamogatasa-3089

Egyenesen ukrajnai missziónkról érkeztünk az ATV stúdiójához: önkéntes szakembereinket 3 napig kísérte György Gabi riporter és Gudmon Olivér operatőr

Egyenesen ukrajnai missziónkról érkeztünk az ATV stúdiójához: önkéntes szakembereinket 3 napig kísérte György Gabi riporter és Gudmon Olivér operatőr